Здравейте колеги , наскоро се сдобих с 155 1,9 тд .Хубава кола , приличен разход и т.н. Обаче има един мого гаден проблем не работи осветлението на климата , на лостчетата на волана , запалката а на таблото с приборите работи осветлението .Пробвах със смяна на крушките ама не става . Та кажете от къде да почна със разглбяването
Известие
Collapse
No announcement yet.
осветление на таблото
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от cobra_11 Покажи съобщениеЗдравейте колеги , наскоро се сдобих с 155 1,9 тд .Хубава кола , приличен разход и т.н. Обаче има един мого гаден проблем не работи осветлението на климата , на лостчетата на волана , запалката а на таблото с приборите работи осветлението .Пробвах със смяна на крушките ама не става . Та кажете от къде да почна със разглбяването
я пак кажи какво не работи и какво работи
с климатик или климатроникVolvo S80 2.0 T5 180hp
Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto
-
Ако си с климатроник - има на панела за урапвление на климатроника едни 4 диода. Вероятно те са загубили ел. контакт. Реално изглеждат да са запоени и не мърдат, но не дават ел. контакт. Ако ги презапоиш всичко светва. При мен беше това и не само при мен!
Панела на климатроника се сваля след като свалиш този с чек-панела и часовника. Този с часовника е на 3 винта, откъм пепелника. После панела на климатроника мисля беше на 2 винта. Сваляш го целия, откачаш куплунзите - различни са и няма как да сбъркаш после при обратното качване. Разглобяваш панела и някъде от страната на електронните елементи мисля бяха тия 4 диода. Заедно са като група и би трябвало да успееш да ги намериш!
Имаше тема със снимки, но откакто хакнаха форума няма снимки...
Успех!
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщениеАко си с климатроник - има на панела за урапвление на климатроника едни 4 диода. Вероятно те са загубили ел. контакт. Реално изглеждат да са запоени и не мърдат, но не дават ел. контакт. Ако ги презапоиш всичко светва. При мен беше това и не само при мен!
Панела на климатроника се сваля след като свалиш този с чек-панела и часовника. Този с часовника е на 3 винта, откъм пепелника. После панела на климатроника мисля беше на 2 винта. Сваляш го целия, откачаш куплунзите - различни са и няма как да сбъркаш после при обратното качване. Разглобяваш панела и някъде от страната на електронните елементи мисля бяха тия 4 диода. Заедно са като група и би трябвало да успееш да ги намериш!
Имаше тема със снимки, но откакто хакнаха форума няма снимки...
Успех!) аз за това го питах с какво е , ама не разбрах много много какво не свети
Volvo S80 2.0 T5 180hp
Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto
Comment
-
Извинявам се за по -объркания пост . НЕ светят бутоните на климатроника /показанията за температурата и степен на вентилатора светят /,запалката и лостчетата на кормилната колона . Та ако може да ме светнете от къде идва захранване за тия светлинки /цвят на жицата/ . А другата ми 155 ца свичко си свети и много ме радва . Мерси предварителноLANCIA DEDRA 2.0 8V Turbo INTEGRALE
LANCIA THEMA 2.0 8V
ALFA ROMEO 155 1.8 8V Silverstone
ALFA ROMEO 155 1.9 turbo D
Comment
-
Първоначално публикувано от cobra_11 Покажи съобщениеИзвинявам се за по -объркания пост . НЕ светят бутоните на климатроника /показанията за температурата и степен на вентилатора светят /,запалката и лостчетата на кормилната колона . Та ако може да ме светнете от къде идва захранване за тия светлинки /цвят на жицата/ . А другата ми 155 ца свичко си свети и много ме радва . Мерси предварително
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщениеточно това което съм описал горе се отнася за осветлението на самите бутони. Иначе дисплея за темп. и скорост на вентилатора са с отделни крушки. Крушките за осветление на бутоните се захранват през тези 4 диода, на контролната платка за климатроника.
А за другите светлини първо трябва да си сигурен че ги има че нашите коли са така, една има друга нямаAlfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщениеИмаше тема със снимки, но откакто хакнаха форума няма снимки...
Успех!
+ са на 12 те волта минават през 3 или 4 диода последователно свързани ./ има варианти на табло с 3 и с 4 диода./ Проблема не е в светодиодите а именно в тези 3-4 диода. При работа греят и оттам лоши спойки. Диодите са SMD монтаж и помаг само минитюрно поялниче / напр от Конрад - 8Вт /12В за 3лвLast edited by kris11; d.m.y г., 20:18.Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)
Comment
Comment